Keuruun kaupungin tervehdys - Maakuntaviesti 2013

timolouna Tervetuloa 
Keski-Suomen Maakuntaviestiin Keuruulle!

Timo Louna 
Keuruu on vireä seutukaupunki ja kaupan keskus kolmen maakunnan rajoilla. Tarjoamme kaikkina vuodenaikoina runsaasti liikunnan, urheilun sekä musiikin ja muun taidekulttuurin tapahtumia. Tämän vuoden huippuhetkiä ovat Maakuntaviesti ja hiihdon Nuorten SM-kilpailut. Järjestelyistä vastaava seura, Keuruun Kisailijat ry, on jo lähes sadan vuoden aikana kunnostautunut väestömme liikuttajana ja osaavana arvokilpailujen järjestäjänä. Seura on vastannut muun muassa lukuisista hiihdon, suunnistuksen, ampumahiihdon ja ampumajuoksun Suomen mestaruustapahtumista. Kiitos kaikille Teille talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille Keuruulle tärkeiden kisojen onnistuneesta järjestämisestä! 

Keuruulla on monipuolinen elinkeinorakenne ja nykyaikaista huippuosaamista. Kirjat, erikoiskaapelit, kuljetusvälineet, tarrat, bioenergialaitteet, rakentamisen komponentit, marjat, puutavara, maito ja kaalijalosteet ovat esimerkkejä keuruulaisista laatutuotteista. Keuruulaista sopimusvalmistustyötä on lisäksi kymmenien globaalien suuryrityksien tuotteissa. Palveluyrityksien valikoima on laaja. Suurin osa Keuruun työnantajista on perhe- ja sukuyrityksiä, joilla on aito kiinnostus kehittää toimintaansa kotiseudulla. Kaupunki, kehittämisyhtiö KeuLink Oy, Keuruun TE-toimisto ja Keuruun Yrittäjät ry tekevät tiivistä yhteistyötä yrityksien kanssa toiminnan kasvaessa ja uudistuessa.

Hiihtokeskuksen naapurissa sijaitseva Pioneerirykmentti on Puolustusvoimien valtakunnallinen ja kansainvälisesti toimiva pioneeri- ja suojelualan osaamiskeskus, jossa koulutetaan varusmiehiä, henkilökuntaa, reserviläisiä sekä joukkoja kansainvälisiin tehtäviin. Pioneeri- ja räjähdeosaamisen kokonaisuuteen kuuluu lisäksi Räjähdekeskuksen Keuruun toimipiste. Keuruulla on Suomen uusin maavoimien varuskunta, jonka toimintaympäristö on paras mahdollinen. Niinpä myös Pioneerirykmentti on koulutustuloksiltaan huippuluokkaa.

Rakennustoiminta on vilkasta kaikilla aloilla. Uusia kauppakiinteistöjä on rakennettu ja rakennetaan lisää. Vapaa-ajan asukkaiden määrä on ollut selvässä kasvussa ja he parhaimmillaan tuplaavat väkilukumme. 

Keuruun paikallinen itsehallinto on perustettu lähes 400 vuotta sitten. Kehitys on sen jälkeen ollut nousujohteista ja tavoitteena on olla tulevaisuudessakin Suomen paras keskisuuri paikkakunta. Järjestämme kuntapalvelut seudullamme itse ja tuotamme joitakin palveluita myös lähikunnille. Teemme suunnitelmallisesti investointeja asuinympäristöön ja yhdyskuntatekniikkaan. Keuruun kaupunki on rakentanut kuntalaisten ja yrityksien kanssa hienot puitteet sekä sisä- että ulkoliikuntaan. Keuruun perusrakenteet ovat kunnossa ja sadoilla keuruulaisilla yrittäjillä on erinomaiset edellytykset luoda vaurautta seudullemme. 

Keuruulla on mukava asua. Tervetuloa joukkoomme!

Timo Louna
kaupunginjohtaja
Keuruun kaupunki