Järjestelytoimikunnan tervehdys - Maakuntaviesti 2013

simo Yhdessä luomme tapahtuman

Simo Kutinlahti
Keski-Suomen maakuntaviestin alkujuuret ovat 1930 –luvun suojeluskuntaviesteissä, jotka hiihdettiin paikkakunnalta toiselle. Maakuntaviesti toteutettiin 1948-1959 samalla tavoin pitäjästä toiseen vievillä laduilla. Vuoden 1952 laturetki suuntasi Haapamäeltä Jyväskylään. Keuruulla hiihdetään jo neljännen kerran Maakuntaviesti tulevana loppiaisena.

Hiihdon järjestämismuodot kuvaavat hyvin yhteiskunnan kehittymistä ja toimintatapojen muutosta. Ikään kuin viiskyt’luvulla olisi kisattu junan kanssa matkalla Jyväskylään. 1991 Keuruun varuskunta tarjosi hyvät puitteet hiihtojen järjestämiselle ja yhteistyö Keuruun kaupungin kanssa mahdollisti tapahtuman. Nyt 2000-luvulla Keuruun liikuntapuisto on kehittynyt kansainvälisen tason hiihtokilpailujen kisastadioniksi, jossa nopeatempoista hiihtotapahtumaa ennättää seurata kisan aikana ”jokaisessa mutkassa ja mäessä”. Tapahtuma on tiivistynyt maakuntarallista hiihtoformulakisaksi. Saapa nähdä, kisaavatko maakunnat joskus keskenään maakuntien viestissä, jos kuntien määrä kovin vähenee!

Tulevan loppiaisen kisojen toteuttamiseksi Keuruun kaupunki, Keuruun Kisailijat ja Keski-Suomen liitto ovat yhteistyössä huolehtineet valmisteluista. Keuruun Kisailijoiden hiihtojaoston ahkerat talkoolaiset ovat jälleen näyttämässä tahtonsa järjestää hyvät hiihtokisat. Nyt sääkin tuntuu suosivan valmistautumista. 

Toivotamme kaikki kilpailijat ja katsojat tervetulleiksi lämminhenkiseen ja reilun kilpailun liikuntatapahtumaan.

Simo Kutinlahti
Maakuntaviestin järjestelytoimikunnan 
puheenjohtaja