Keski-Suomen liiton tervehdys - Maakuntaviesti 2013

ristaniemi Arvoisa keskisuomalainen hiihtoväki

Suomen yksi kansallisurheilu, hiihto, viettää suurta juhlaa 6.1.2013 Keuruulla 66. maakuntaviestin merkeissä.

Olli Ristaniemi 
Järjestelyistä vastaa Keuruun Kisailijat, joka on tunnettu ja arvostettu yleisseura. Järjestelyt vaativat suuren ponnistuksen vapaaehtoiselta seuraväeltä. Suomalaisen liikunta- ja urheilujärjestelmän kivijalka on paikallinen seuratoiminta ja niissä tehtävä vapaaehtoistyö. Keuruun Kisailijoiden toiminnassa on näkynyt vuosien varrella iloista ja osaavaa urheilutekemisen meininkiä. Ne ovat antaneet ihmisille elämän iloa ja innostusta kuten Kisailijoiden hiihtojaoston esitteestä voi päätellä: Kisoja koko sydämellä – Keuruulla!

Liikunnalla ja urheilulla on todettu olevan kiistattomat vaikutukset ihmisten hyvinvointiin ja terveyteen. Hyvät olosuhteet ja tapahtumat kannustavat merkittävällä tavalla meitä keskisuomalaisia aikuisia, nuoria ja lapsia liikkumaan. Hiihto on tehokkaimpia tapoja pitää yllä fyysistä kuntoa ja sitä kautta omaa hyvinvointia. Kunnat ovat avainasemassa liikuntapaikkojen luomisessa ja ylläpidossa. Hyvät liikuntapaikat ovat alueen vetovoimatekijä, jota ei saa unohtaa. Tästä erinomaisena esimerkkinä on Keuruun kaupungin panostus liikuntapaikkoihin, josta yhtenä esimerkkinä on maa-kuntaviestin tapahtumapaikka, Keurusselän Liikuntapuisto.

Toivotan kaikille maakuntaviestin hiihtäjille, huoltajille, katsojille sekä kaikille urheilussa ja liikunnassa mukana oleville hyvää ja juhlavaa Maakuntaviestipäivää 2013.

KESKI-SUOMEN LIITTO
Olli Ristaniemi
Suunnittelujohtaja